Thai fish cakes med hollandaise

Thai fish cakes med hollandaise
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Thai fish cakes med hollandaise

22 ingredienser

Leilas thai fish cakes med hemgjord hollandaise serveras i krispiga salladsblad tillsammans med en härlig rödkålssallad med koriander.

Ingredienser

  • 450 g vit fisk (t ex kolja)
  • 160 g kokt quinoa (0,75 dl okokt)
  • 1 jalapeño, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 4 limeblad
  • 2 salladslökar (den gröna delen)
  • 1 äggvita
  • salt
  • svartpeppar (från kvarn)
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0,25 rödkål
  • gemsallad
  • kokosolja (till stekning)

Hollandaisesås

  • 250 g smör
  • 3 äggulor
  • 0,5 citron, saft av
  • ca 3-5 droppar tabasco
  • ca 3-5 droppar worcestersås
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • salt
  • svartpeppar (från kvarn)
  • rökt paprikapulver

Gör så här

Fish cakes

  1. Koka upp quinoa enligt förpackningen.
  2. Mixa den vita fisken i en matberedare till en grynig massa.
  3. Blanda fisken i en skål med quinoa, finhackad jalapeño, riven vitlök, finhackade limeblad, finhackad salladslök, äggvita, salt och svartpeppar.
  4. Forma ca 14 fish cakes och stek på hög värme i kokosolja i en stekpanna.

Rödkålssallad

  1. Gör en sallad på riven rödkål (gärna med mandolin) och koriander.

Gör hollandaisesåsen

  1. Smält smöret så att fett och vatten separerar.
  2. Vispa äggulor och citronsaft fluffigt i en skål över vattenbad. Lyft ibland skålen så att det inte blir för varmt. Droppa långsamt i det skirade smöret under vispning. Spä ev med lite vatten.
  3. Tillsätt några droppar tabasco, några droppar worcerstershiresås, en nypa cayennepeppar, salt och svartpeppar.

Servering

  1. Lägg upp hjärtsalladsblad på fat. Lägg på lite rödkålssallad på varje och därefter en fish cake. Bred på hollandaise på varje och pudra över rökt paprikapulver.