1 kruka koriander, stjälkar finhackade och blad plockade
2 röda chilifrukter, tunt skivade
2 limefrukter, zest och juice
3 msk fisksås
2 msk ljust muscovadosocker
1 dl haricots verts
1 dl gröna ärtor
700 g torskrygg, i stora munsbitar
jasminris, till servering
Gör så här
Fräs schalottenlök och vitlök mjukt i en traktörpanna med lock. Häll i kokosmjölk.
Ta bort och släng det yttersta, torra laget på citrongräset. Banka citrongräset för att få ut alla smaker och hacka mycket fint. Lägg i citrongräs, ingefära, korianderstjälkar,
1 skivad röd chili (spara den andra till topping), rivet limeskal, fisksås och socker i pannan och låt få ett rejält uppkok.
Tillsätt pressad lime och smaka av med ev mer fisksås eller salt.
Tillsätt haricots verts, ärtor och torsk. Dra av från värmen och låt stå 5-7 minuter.
Strössla över korianderblad och tunt skivad chili. Servera genast med jasminris!