2 tsk chiliflakes (eller chilipulver, öka eller minska mängd efter smak)
rapsolja (till stekning)
salt
Servering
salladsblad
jasminris
Gör så här
Hetta upp en torr stekpanna.
Rosta riset på medelhög värme tills det får en gyllenbrun färg, det tar ca 15-20 minuter. Var noga med att röra runt med jämna mellanrum och ha koll så riset inte bränns.
Lägg riset i en mortel och mortla tills du får en konsistens som påminner om ströbröd.
Hetta upp olja och stek färsen tills den får färg.
Hacka salladslök, koriander, mynta och basilika grovt.
Pressa lime.
Vänd runt det rostade riset med färsen.
Smaksätt sedan färsen med lime, fisksås, chili, salt, salladslök och alla örter. Smaka av med salt.
Stek blandningen under omrörning i ca 3-4 minuter.
Lägg upp färsen på ett fat med salladsblad.
Servera gärna rätten med ris eller bara salladsblad.