Thaisallad

Thaisallad
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Jessica Frej
Jessica Frej

Thaisallad

16 ingredienser

30 min

"Det här kan man leva på hela sommaren. Lika gott till förrätt som huvudrätt, lunch som middag. Fräscht och fullt av smak, en riktig vinnare!" / Jessica

Ingredienser

portioner
  • 2 skivor ryggbiff (tjocka skivor, ca 600 g)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 broccoli
  • 1 paprika, valfri färg
  • 2-3 tomater
  • 2-3 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 dl jordnötter
  • 100 g salladsmix

Min favoritdressing

  • 0,75 dl japansk soja
  • 3 msk risvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sriracha

Gör så här

  1. Blanda först ihop ingredienserna till dressingen och låt stå medan du gör resten.
  2. Salta och peppra biffarna. Dela broccolin i buketter och grilla 10 minuter, varva direkt och indirekt värme.
  3. Grilla biffarna på direkt värme så de får bra stekyta i några minuter på varje sida, de ska vara rosa-röda i mitten.
  4. Låt biffarna vila på en skärbräda. Strimla paprika, dela tomaterna, skiva löken och hacka koriandern.
  5. Lägg på ett stort fat eller 4 tallrikar.
  6. Skiva biffarna och lägg dem ovanpå tillsammans med broccolin.
  7. Toppa med jordnötter och dressing.
  8. Blanda ihop och servera med sallad.