Smält smöret i en kastrull på spisen. Ställ åt sidan och låt det svalna.
Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna genom en sil. Den här kakan blir bättre ju mindre man rör i den så försök att bara precis blanda om.
Smöra en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Häll smeten i en formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.
Glasyrtryffel
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
Hacka choklad och lägg den i en rymlig skål eller bunke.
Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör så chokladen smälter.
Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera gärna din chokladtårta med fina, färska bär.