Vit chokladpannacotta med mango

Therese Baalack

Vit chokladpannacotta med mango

8 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 gelatinblad
  • 4 dl grädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 100 g vit bakchoklad, hackad, t ex Ivoire från Vahlrona
  • 1 vaniljstång
  • 3 mango [100 g mangofruktkött]
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång.
  2. Ta upp vaniljstången och häll den varma blandningen över den hackade chokladen.
  3. Lyft upp gelatinbladet utan att krama ur det och tillsätt det. Rör till en slät smet.
  4. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
  5. Dela och skrapa ur vaniljstången. Gröp ur mangoköttet. Mixa eller mosa mangon med
  6. Socker och vanilj. Lägg mangotoppningen ovanpå pannacottan innan den serveras.