Vit chokladpannacotta med mango
Vit chokladpannacotta med mango
Ingredienser
- 1 gelatinblad
- 4 dl grädde
- 0,5 dl strösocker
- 1 vaniljstång
- 100 g vit bakchoklad, hackad, t ex Ivoire från Vahlrona
- 1 vaniljstång
- 3 mango [100 g mangofruktkött]
- 1 msk florsocker
Gör så här
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång.
- Ta upp vaniljstången och häll den varma blandningen över den hackade chokladen.
- Lyft upp gelatinbladet utan att krama ur det och tillsätt det. Rör till en slät smet.
- Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
- Dela och skrapa ur vaniljstången. Gröp ur mangoköttet. Mixa eller mosa mangon med
- Socker och vanilj. Lägg mangotoppningen ovanpå pannacottan innan den serveras.