Söt och syrlig lemon curd

Lemon curd
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Therese Baalack
Therese Baalack

Söt och syrlig lemon curd

5 ingredienser

30 min

Den här friska, syrliga och söta citronkrämen är god som fyllning i kakor och tårtor eller att bre över några skivor ost på sconesen.

Ingredienser

  • 12 ägg
  • 6,5 dl strösocker
  • 3 dl citron, färskpressad
  • 3 citroner, skalet
  • 400 g smör

Gör så här

  1. Tvätta citronerna och finriv skalet.
  2. Blanda ägg, socker, citronsaft och citronskal i en värmetålig glasskål. Sätt skålen över ett vattenbad och vispa smeten tills den börjar tjockna. Vispa hela tiden.
  3. När den börjar tjockna, tillsätt smöret i små klickar under vispning. Kontrollera därefter temperaturen, den ska vara 85 grader.
  4. Ta skålen från värmen, sila och häll lemon curden i väl rengjorda burkar. Förvara i kyl.