Tigerkaka med blåbärsripple

Tigerkaka med blåbärsripple
Foto: Dansukker

Tigerkaka med blåbärsripple

12 ingredienser

1 h

Här kommer en somrig version på den klassiska tigerkakan! Med en härlig blåbärsripple blir den både extra snygg och god.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar
  • smör (till formen)
  • ströbröd (eller kokosflingor till formen)
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,75 dl blåbärssaft (ca 75 g blåbär)
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Smöra och bröa en form som rymmer ca 2 liter.
  3. Smält smör och tillsätt mjölk. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt och tillsätt sedan smörblandningen.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner i äggsmeten. Rör smeten slät. Häll en tredjedel av smeten i en ny skål.
  5. Mixa blåbär och citronsaft och tillsätt i skålen med minst smet. Sila ner 1 msk vetemjöl och rör smeten jämn.
  6. Häll hälften av sockerkakssmeten i formen och häll sedan över hälften av blåbärssmeten. Upprepa och avsluta med att dra gaffeln genom hela smeten för att få ett marmorerat utseende.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter.
TIPS!
Fler tips!
Sommarsviss

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer