Lägg smöret i en kastrull och bryn till en bärnstensfärgad ton. Häll i en skål och tillsätt grädden, låt svalna.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner detta i äggsmeten. Vänd runt med en slickepott.
Tillsätt gräddsmöret i smeten och vänd runt ytterligare lite till.
Fördela smeten i två skålar och smaksätt ena delen med vaniljsocker och den andra med kakao.
Häll lite av båda smaksättningarna i botten av formen, dra med en sticka eller ett skaft på en slev för att skapa ett mönster. Uppreda med olika lager tills smeterna är slut.
Grädda näst längst ner i ugnen i cirka 30 minuter, känn efter med en sticka.
Chokladganache med flingsalt
Hacka chokladen fint.
Koka upp grädde, honung och flingsalt i en kastrull.
Lägg chokladen i en skål med höga kanter och häll på den varma grädden. Låt stå cirka 20 sekunder, mixa därefter till en slät chokladganache.
Låt chokladganachen stå i rumstemperatur för att sätta sig till spritsbar konsistens.
Servering
Stjälp ur kakan ur formen och låt den svalna helt.
Lägg chokladganachen i en spritspåse och dulce de lechen lika så. Spritsa fina mönster ovanpå tiderkakan och dekorera med färska bär och örter.