Smöra 4 ugnsfasta portionsskålar. Skala och tärna äpplena. Stek äppelbitarna i smöret tillsammans med 1 msk socker.
Blanda mandelmjöl, vetemjöl, strösocker, och rivet citronskal. Häll i grädden och rör till en slät smet. Tillsätt äggen och blanda väl.
Häll smeten i formarna. Fördela äpple, choklad och mandelmassa i formarna.Baka av i 175-gradig ugn i 25 minuter. Ta ut och låt svalna något.
Passionsfruktsgrädde
Vispa grädden tillsammans med socker. Dela passionsfrukterna och sila bort kärnorna. Spara kärnor och juice. Smaksätt grädden med passionsfruktsjuicen.
Sockerrostade mandlar
Rosta mandeln i en stekpanna. När mandlarna fått fin yta, tillsätt lite vatten och sen socker. Låt vattnet försvinna, mandeln bli glansig och sedan kommer sockerkristallerna fram igen. Bred ut på en tallrik och låt svalna.