3 dl reducerad kalvfond eller färdig på flaska, viktigt att denna har bra smak
1 msk soja
1 tsk balsamvinäger
3 msk smör
salt
vitpeppar
Garnering
fänkålsdill
dill
små späda ärtskott
Gör så här
Bena ur kycklingen helt. Dela vingar och lår i lederna. Snitta de tjocka bitarna på låren. Ta loss innerfiléerna.
Koka upp vatten och soja. Salta rejält. Lägg i samtliga kycklingbitar och dra kastrullen åt sidan. Plasta kastrullen. Låt stå och dra i 45 minuter.
Ta upp kycklingen och stek med skinnsidan ner i smör och krydda med kummin/pepparblandningen. Varmhåll.
Sötpotatismash
Koka sötpotatisen i saltat vatten i 20 minuter. Fräs löken i smöret. Blanda sötpotatis, rödlök och gräslök. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
Rostade grönsaker
Putsa fänkålen, dela på längden och spara all ”fänkålsdill”. Skala persiljeroten och dela på längden. Vänd fänkål och persiljerot i olja och salta och peppra. Ställ in i 150-gradig ugn i ca 30 minuter och salta och peppra.
Tomater
Dela alla tomaterna på längden. Vänd dessa i oljan och salta och peppra. Ställ in i 150-gradig ugn i 1,5 timme.#
Soyasky
Uppläggning
Lägg sötpotatismashen på tallriken. Lägg fänkål och persiljerot vid sidan om. Lägg plommontomaterna uppe på mashen. Lägg kyckling uppepå fänkålen. Slå över soyaskyn, Garnera med fänålsdill, dill och ärtskott.