Skala och skär sötpotatisen i 3-4 cm tjocka skivor. Koka sötpotatisen i saltat vatten, 4 minuter.
Lägg vitlöksklyftorna i aluminiumfolie. Skala och skiva rödlöken.
Häll av sötpotatisen och halvera skivorna. Lägg sötpotatis, rödlök och paketet med aluminiumfolie i en ugnssäker form.
Tillaga i ugnen 15-20 minuter.
Ta bort folien från vitlöken och lägg klyftor och lök i en skål. Häll på lite av grädden och hälften av smöret. Mixa med stavmixer till en puré.
Lägg sötpotatis och lökmixen i en gryta. Tillsätt parmesan, lite grädde och resterande smör. Mixa till ett stomp. Smaka av med chilipasta, salt och peppar. Tillsätt ev mer grädde för en bra konsistens.
Timjanstekt kalkonbröst
Sätt ugnen på 160 grader.
Bryn kalkonbröstet runtom i olja och smör i en het stekpanna. Krydda med salt, peppar och timjan.
Lägg över kalkonbröstet och stekskyn i en ugnssäker form. Tillaga tills innertemperaturen är 70 grader, ös med stekskyn några gånger under stekningen.
Ta ut och låt vila 10-15 minuter före servering. Skär i skivor vid servering.
Rucolasallad
Rosta pinjenötterna i en stekpanna eller i ugnen, passa noga så att de inte bränns.
Skala, dela, kärna ur och skär päron i fina strimlor.
Servering
Lägg upp skivad kalkon tillsammans med sötpotatisstomp och rucolasallad på tallrikar. Toppa rucolan med päron, pinjenötter och crema di balsamico.