Pannkakor med flamberade äpplen

POPULÄRT
Pannkakor med flamberade äpplen
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Pannkakor med flamberade äpplen

11 ingredienser

Tinas goda pannkakor toppade med flamberade äpplen och lättvispad grädde.

Ingredienser

portioner

Pannkaka

  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk smör, smält
  • smör, till stekning

Flamberade äpplen

  • 3 äpplen (t ex Ingrid Marie eller Belle de Boskop)
  • 2 msk smör
  • 2-3 msk rörsocker
  • 8-10 cl calvados (eller cognac)

Servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

Flamberade äpplen

  1. Skala och klyfta äpplena. Smält socker i en stekpanna tills det blir ljusbrun karamell, tillsätt smöret och äppelklyftorna och stek dem ett par minuter.
  2. Tillsätt spriten direkt ner i den heta pannan och flamma av direkt med en tändsticka, låt elden slockna och såsen koka ihop 1-2 minuter innan servering.

Pannkakor

  1. Vispa ihop mjöl med äggen, tillsätt mjölken, salt och smöret.
  2. Grädda pannkakorna i en stekpanna på medelhög värme. Servera med flamberade äpplen och exempelvis lite lätt slagen vispgrädde.