Lägg pizzan på grillen! Att grilla pizza är både enkelt och väldigt gott. Tina Nordströms variant med chèvreost, blåmögelost och gräddost är svårslagen.
ca 2 msk olivolja, till pensling av brödet innan du grillar det
Fyllning
1-2 schalottenlökar, finhackade
100 g mjuk krämig gräddost
100 g chèvreost
100 g blåmögelost
olivolja
1 kvist färsk rosmarin
flingsalt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Lös jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i 4 delar och låt jäsa i ca 30 min.
Kavla ut degbitarna och grädda direkt på grillgallret, eller baka direkt på en upphettad baksten i grillen så att degen blir frasig och gyllenbrun.
Lägg på fyllningen och grädda i ca 10-12 minuter (lägg gärna över en folieform som lock de sista minuterna så att osten smälter). Avsluta med att toppa pizzan med hackad schalottenlök, olivolja och färsk rosmarin.