Tortellini med riven blomkål och cashewnötter

Tortellini med riven blomkål och cashewnötter
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tortellini med riven blomkål och cashewnötter

9 ingredienser

Enkel pastarätt med tortellini, riven blomkål, hackade cashewnötter och smält cheddarost.

Ingredienser

portioner2 - 3
  • 1 förp tortellini
  • 0,5 blomkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 dl cheddarost, riven
  • 1 citron
  • olivolja
  • svartpeppar, ur kvarn

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningen.
  2. Riv blomkålen på rivjärn, krossa vitlöksklyftorna med kniv och hacka nötterna.
  3. Lägg saltet i en stekpannan och ställ den över glöden. Rosta nötterna med saltet ett par minuter innan du lägger i blomkålen, ta i 2 tsk olja och rosta allt gyllenbrunt.
  4. Lägg upp pastan på ett större fat, strö över osten på den varma pastan och sedan blomkålen. Pressa över citron, ringla över lite olivolja och dra några drag med svartpepparkvarnen.