Nutellamousse

Nutellamousse
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Nutellamousse

10 ingredienser

30-35

Nutellamousse med vaniljrabarber och röda bär. ”Somrig dessert som är lätt att göra till många”. Receptet är beräknat till fyra personer.

Häll riktigt varmt vatten i ett glas och ställ ner några skedar. Använd sedan dessa skedar för att skeda upp nutellamoussen. Det blir mycket enklare!
 
Se fler recept från

Tinas sommarkök

Ingredienser

portioner

Mousse

  • 1 dl nutella
  • 3 dl grädde

Vaniljrabarber

  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vitt vin
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron, saft
  • 1 knippe rabarber
  • 1 ask hallon
  • 1 ask jordgubbar

Gör så här

Mousse

  1. Värm 0.5 dl grädde i en kastrull, blanda ut nutella med den varma grädden till en slät smet.
  2. Lättvispa resterande grädde och vänd ner i nutellamixen.
  3. Ställ moussen i kylen ca 1 timme innan servering.

Rabarber

  1. Koka upp vatten, socker, citronsaft vitt vin och vanilj.
  2. Snitta rabarbern på sniskan och lägg i en djup form.
  3. Slå den varma vaniljlagen över rabarbern och bären så det täcker.
  4. Ställ åt sidan med lite plastfilm över och låt det svalna helt, gärna i kyl eller frys.
  5. Lägg upp i glas/skålar och kula en sked mousse i mitten.