1-1,5 kg kalvbog benfri skuret i grytbitar (eller högrev)
2 morötter
8-10 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
10 vitpepparkorn
3-4 lagerblad
2 knippen dill
smör, till fräsning
Dillsås
buljongen från koket
3 dl vispgrädde
ev majsstärkelse, till redning
2 msk strösocker
1 msk ättiksprit 12 %
vitpeppar, ur kvarn
Tillbehör
potatis, pressad
grönsallad, med raspad färsk pepparot och lite olivolja
Gör så här
Sautera grytbitarna med lök ,vitlök och morötter , tillsätt kryddorna , dillstjälkar (spara resten till såsen) och vatten så det täcker köttet och låt sjuda på svag värme i 1- 1 ½ timme.
.Sila av buljongen och koka ihop med övriga i ingredienser till såsen, smaksätt med ättika , socker och salt/peppar.
Till sist, hacka ner färsk dill och blanda ner i såsen .
Servera dillköttet med kokt pressad potatis och en grönsallad..