Pulled pork på Tinas vis

Pulled pork på Tinas vis
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Pulled pork på Tinas vis

25 ingredienser

30 m + 1 dygn

Pulled pork, långkokt fläskkarré, serverad i asiatisk pannkaka med Tina Nordströms "hojjsansås" samt rimmad gurka med ingefära.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg fläskkarré
  • 2-3 dl barbequesås
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja

"Hojjsansås"

  • 0,5 dl tahinipasta
  • 0,75 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5-1 tsk sambal oelek
  • 0,75 msk kaffe
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 msk mirin

Pannkakssmet

  • 5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 citron, rivet skal
  • 0,5 citron, saften
  • 1 klyfta vitlök, riven

gurka

  • 1 gurka
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk olivolja

Gör så här

Dag 1

  1. Lägg köttet i en gryta, häll över barbecuesåsen,olivolja, paprikapulver och cayennepeppar. Sätt ugnen på 110 grader. Sätt in grytan i ugnen när tänderna är borstade och gå och lägg dig. Efter ca 9 timmar tar du ut den.

Dag 2

"Hojjsansås"

  1. Blanda allt i en skål, klart. Ställ åt sidan.

Pannkaka

  1. Blanda smeten och stek dem på svag värme. Jag drar ibland lite lite fett i pannan och har du en vissen stekpanna behöver du mer fett. Pannkakorna ska bli bleka och tunna.

Ingefärsrimmad gurka

  1. Skala och ta bort kärnhuset från gurkan, skär den i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg den i en påse och strö över saltet.
  2. Riv ingefäran och lägg i en liten skål, blanda i oljan och vinägern.
  3. Låt gurkan rimmas i ca 10 minuter.Är den för salt skölj den lätt. Blanda upp gurkan med ingefära, vinäger och olivolja.
  4. Garnera med gröna skott typ krasse/ vetegräs eller sallad.