Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Soppa på pumpa och kokos med älgfrikadeller
Foto: TV4
Soppa på pumpa och kokos med älgfrikadeller
0
Spara
Av:
Tina Nordström
17
ingredienser
Varm och god pumpasoppa med älgfrikadeller.
Köttbullar
Pumpa
Vardagsmiddag
Viltkött
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
1 l pumpa, skalad och tärnad
2 gula lökar, skalade
2 äpplen
2 palsternackor, skalade
4 klyftor vitlök, skalade
4 förp kokosmjölk
8 dl vatten
2 dl crème fraîche
smör, till stekning
olja, till stekning
Frikadellerna
800 g älgfärs
2 ägg
200 g färskost
1 dl gul lök, finhackad
1 msk röd currypasta
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Soppan
Grovhacka löken och krossa vitlöken.
Klyfta äpplena och ta bort kärnhuset.
Slanta palsternackan och hacka melonen i grova bitar.
Fräs i gryta.
Häll på kokosmjölk och vatten. Låt koka tills ingredienserna är mjuka.
Mixa soppan slät med creme fraichen. Smaksätt med salt och peppar.
Frikadeller
Blanda färsen med ägg och ost.
Blanda ner löken och curryn.
Smaksätt med salt och peppar.
Forma blandningen till köttbullar och sänk ner dem i den mixade soppan.
Låt de sjuda.
Hur länge beror på storleken på frikadellerna.
Servera soppan och toppa med lite färsk plockad koriander och lite pressad lime.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut