Plommon- och tomatsallad med fruktig dressing och getost

koket.se
Plommon- och tomatsallad med fruktig dressing och getost
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Plommon- och tomatsallad med fruktig dressing och getost

12 ingredienser

Fräsch tomatsallad med plommon, getost och fikondressing.

Se Tina Nordström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 250-300 g mjuk krämig getost (alt lite olika getostar t ex från Vilhelmsdal Getgård)
  • 5 söta plommon (gärna Opal)
  • 5 syrliga tomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe dill

dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk fikonmarmelad
  • 0,5 citron, saft och skal
  • 2 krm flingsalt

Tillbehör

  • bröd
  • rökt fisk
  • rökta räkor

Gör så här

  1. Halvera plommonen och skär de i klyftor. Skär ner tomaterna i bitar. Lägg plommonen och tomaterna i botten på en form eller fat. Finhacka löken och skär dillen och strö över tomater och plommon.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen. Sätt locket på formen eller fatet, nu är det färdigt för picknick. Ta med några goda ostar och ett gott bröd. Ät även gärna tillsammans med nyrökt flundra och rökta räkor.