500 g lårbitar av tupp, skinnfria, gärna den nedre delen
300 g kantareller
3 schalottenlökar
1 sommarvitlökar
1 kvarts selleri
1 persiljerot/palsternacka
1 knippe krondill
10 gröna sparrisar
2 dl torrt vitt vin
6 dl vatten
2 dl grädde
2 msk smör
2 msk olivolja, till stekning
salt
peppar
Gör så här
Ansa och skala rotfrukterna. Skär ner i lite grova slantar, inte så noga. Halvera vitlöken, finhacka löken. Ta hälften av kantarellerna och hacka dem grovt. Spara de fina till servering. Skär av knopparna från sparrisen och slanta ner stjälken.
Sätt en stor gryta på spisen, fräs kantarellhacket i olivolja tillsammans med vitlök och schalottenlök, selleri och persiljerot.
Salta och peppra låren och lägg ner de i grytan, häll på vinet och låt det få koka ner. Häll sedan i vattnet. Ta hälften av krondillen och stoppa ner dillkronorna i koket för att ge smak. Låt sjuda i 20 minuter.
Ta upp dillkronorna och tillsätt grädden, smaksätt med salt och peppar. Låt sjuda i ytterligare 20 min eller tills köttet lossnar lätt från benen.
Stek på kantareller och sparrisknoppar. Plocka krondillen i fina buketter, toppa sedan grytan med detta innan servering. Servera rätten i djupa tallrikar.