Helgrillad ekologisk utegris

Helgrillad ekologisk utegris
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Helgrillad ekologisk utegris

19 ingredienser

Helgrillad gris som kryddats med örtig rub!

Se fler recept från

Tinas sommarkök

Ingredienser

Rub till en liten gris (Ca 15-20 kg)

  • 2 citroner, skal
  • 3 msk paprikapulver, rökt
  • 2 msk malen koriander
  • 3 msk malen stjärnanis,
  • 1 dl enbär, fint krossade
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Krydd mopp (Gör x 3 för en liten gris)

  • 3 dl ljus öl (eller äppelcider)
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 3 msk worcestersås
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 klyftor vitlök, krossade
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen stjärnanis,
  • 2 msk enbär, krossade
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk kardemummakärnor

Gör så här

Rub till en liten gris

  1. Blanda samman och gnid in köttet från insidan.

Krydd mopp

  1. Koka upp alla ingredienser och låt koka i cirka 10 minuter, låt svalna och moppa var 30:e minut på köttet under grillningen.