Citronkräm med nötkrisp och granatäpplen

Citronkräm med nötkrisp och granatäpplen
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Citronkräm med nötkrisp och granatäpplen

9 ingredienser

Snabblagad dessert som är krispig och söt.

Mise en place:
Stekpanna till karamelliseringen
Ugnsfast form
Smörpapper till nötterna
4 skålar till servering
Skål till att blanda krämen

Ingredienser

  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk lemon curd
  • 1 dl cashewnötter, grovhackad, osaltade
  • 0,5 dl sötmandel, skalad, grovhackad
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 msk smör
  • bakplåtspapper
  • 1 granatäpple
  • 1 citron

Gör så här

  1. Lägg smöret, nötterna och sockret i en stekpanna, låt det bli karamelliserat. Gyllenbrunt. Häll upp allt på ett bakplåtspapper.
  2. Blanda yoghurt och lemon curd i en skål, fördela i 4 glas eller små skålar.
  3. Halvera granatäpplet och ta ur "kärnorna" och saften. Fördela nötterna på citronkrämen, lägg på granatäpple-kärnorna. Och avsluta med att riva lite citronskal över.