3 dl florsocker, spar 1 dl till vispning av äggvitorna
1 citron, skalet av en liten
1 dl citronsaft, saft från cirka 1.5 st citron
1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
Sorbet
2 dl mango, frusen
2 dl frysta hallon
1-2 frusna bananer
2 dl frysta jordgubbar
1-2 msk äppeljuice, om den känns för tjock
Gör så här
Citronpudding
Sätt ugnen på 200 grader.
Separera äggula och vita.
Blanda citronskal, 2 dl florsocker och smör i en food processor och tillsätt citronjuice, äggulor och mjöl.
Mixa alltsammans med lite mjölk i taget till en slät krämig massa.
Häll upp krämen i en stor skål.
Vispa äggvita med resterande socker till en luftig maräng, vänd försiktigt samman massan med maräng och lägg upp i 6 stycken lättsmörade ugnsfasta portionsformar.
Baka i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter.
Låt puddingen sätta sig cirka 10 minuter innan servering.
Sorbet
Du kan givetvis ta färska bär men ge dem en timme i frysen innan du mixar dem.
Mixa snabbt i food processor och servera en rejäl kula sorbet på dem varma
citronpuddingen.
Konsistensen kan variera beroende på hur fryst frukten är, tina den lite så behöver du inte spä med äpplejuice.