Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Passionsfruktsparfait med citrussallad
Foto: TV4
Passionsfruktsparfait med citrussallad
18
Spara
Av:
Tina Nordström
10
ingredienser
En uppfriskande syrlig efterrätt med smak av glögg och jul.
Bakverk
Glass och allt som är kallt
Julbaka
Julmat
Ingredienser
Parfait
10 äggulor
2 dl florsocker
8 passionsfrukter
1,5 dl vit glögg
0,5 citron, zest och saft
5 dl grädde, lättvispad
Citrussallad
2 grapefrukter
2 apelsiner
1 granatäpple
1-2 msk lönnsirap
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Parfait
Vispa socker och äggulor pösigt.
Gröp ur passionsfrukterna och blanda ned med glöggen, passionsfrukten och citronzesten samt saften.
Blanda sedan ned grädden och lägg upp i form och ställ in i frysen i ca 3 timmar (gärna över natten).
Citrussallad
Filea grapefrukten och apelsinen, lägg i en skål.
Rulla granatäpplet så att kärnorna lossnar.
Bryt upp och pilla ner kärnorna i salladen.
Ringla över lönnsirapen.
Ställ kallt tills servering.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut