Sallad Västervik

Sallad Västervik
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Sallad Västervik

22 ingredienser

Använd även dina boquerones i en sallad! Här tillsammans med färskpotatis, schalottenlök och kalamataoliver.

Ingredienser

sallad

  • 16 boquerones (filèer eller sardellfilé)
  • 1 bladsallad
  • 300 g tomat (blandade sorter)
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 300 g färskpotatis, nykokt
  • 200 brytbönor, nykokta (eller haricots verts)
  • 1 dl kalamataoliver
  • 4 ägg, kokta
  • salt
  • svartpeppar (efter smak)

Dressing

  • 5 msk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk torr sherry
  • 1 tsk honung
  • 0,5 citron, saften av
  • 1 msk vatten
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Kryddlag till potatis koket

  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk dillfrö
  • 1 tsk kummin
  • 1,5 tsk salt

Gör så här

Sallad

  1. Koka potatis och bönorna i en god kryddlag, här har vi använt salt dillfrö, vanlig kummin och gurkmeja.
  2. Låt koka tills potatisen är klar.
  3. Lägg i bönorna i slutet av koktiden så att det blir lite mjuka.
  4. Dela ner tomater och övriga grönsaker i varierande storlek.
  5. Dela äggen och sätt åt sidan, blanda ihop dressingen.
  6. Vänd grönsakerna i en bunke med lite av dressingen, arrangera en snygg sallad och ringla lite mer dressing över salladen.

Dressing

  1. Blanda allt i burk, skaka om.