Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Stekt kyckling med gräddstuvad surkål
Foto: TV4
Stekt kyckling med gräddstuvad surkål
5
Spara
Av:
Tina Nordström
10
ingredienser
Stekt kyckling med mejram och gräddstuvad surkål.
Brunch
Kyckling
Så väljer du rätt kyckling i butik
Ingredienser
Kyckling
4 kycklingbröst (med skinn)
salt
peppar
smör, till stekning
olja, till stekning
Gräddstuvad surkål
700 g surkål
1 silverlök, skalad
0,5 msk enbär, krossad
1 dl korv, finskuren
2,5 dl grädde
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Kyckling
Fördela örterna under skinnet på kycklingarna.
Salta och peppra.
Bryn kycklingarna med skinnsidan neråt i cirka 7 minuter.
Vänd på kycklingen och stek på andra sidan. Ställ åt sidan.
Gräddstuvad surkål
Skiva silverlöken och korven tunt.
Bryn i smör och olja. Krossa enbären och ha i pannan.
Häll på grädde och låt det koka i cirka 5 minuter.
Häll av surkålen och blanda sedan ner i gräddkoket.
Lägg upp kålen på tallriken.
Snitta kycklingen och servera.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut