Lax i folie med skånsk marinad

Lax i folie med skånsk marinad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Lax i folie med skånsk marinad

13 ingredienser

Grilla små båtar av folie fyllda med lax, potatis, rödlök, matjessill, ägg, dill och annat gott.

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé
  • 3 msk salt
  • 150 g matjessill
  • 1 ägg, hårdkokt
  • 3 msk dill, finskuren
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 1 rödlök, finskuren
  • 500 g potatis, kokt kall
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
  • smör
  • folie

Gör så här

  1. Portionera upp laxen i 4 bitar. Salta och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter (gärna längre om möjligt).
  2. Skånsk marinad: Hacka matjessillen och ägget. Blanda med övriga ingredienser i en skål. Peppra. Skiva potatisen.
  3. Foliebåtar: Lägg ut 4 stora bitar av folie. Smöra. Fördela den skivade potatisen och marinaden på foliearken. Lägg en bit lax på varje foliebit. Knip ihop som en båt. Baka på en varm grill i ca 15 minuter.