600 g kokta skaldjur och fisk, (ex vis. blåmusslor, krabba, hummer, räkor)
2 gula lökar
klyfta vitlök, grovt krossade
1 morot
2 stänger blekselleri
1 citron
1 rejäl kvist salvia
1 röd chilifrukt, liten
0,5 citrongrässtång
0,5 tsk gurkmeja
1 dl olivolja
2 tsk salt
svartpeppar (efter smak)
Gör så här
Skär ner grönsakerna i tärningar, och banka citrongräset med knivskaftet.
Fräs riset, grönsaker och kryddorna i olivoljan tills riset blir lätt genomskinligt
Slå på vatten och koka upp.
Låt koka i cirka 10 minuter, riv och tillsätt skalet från citronen och pressa i citronsaften sänk till låg värme och låt småsjuda i ytterligare 10 minuter.
Riset skall vara löst i konsistensen, tillsätt eventuellt lite mer vatten om riset är för torrt.