Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Grillad oxrygg
Foto: TV4
Grillad oxrygg
6
Spara
Av:
Tina Nordström
22
ingredienser
Grillad oxrygg med rostat vitlökssmör och morotsstomp.
Brunch
Ingredienser
Morotstomp
500 g morot, skalad
500 g jordärtskocka, skalad
3 schalottenlökar, skivade
4 dl vatten
1 krm salt
1 msk olivolja
1 tsk citron, saft
1 msk smör
salt
vitpeppar
Rostat vitlöksmör
5 klyftor vitlök
1 msk olivolja
150 g smör
2 msk mango chutney
1 tsk citron, skalet, rivet
0,5 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar, från kvarn
Grillad oxrygg
800 g ryggbiff
salt
0,5 tsk vitpeppar, från kvarn
0,5 citron
2 tsk dijonsenap
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Morotstomp
Koka morötter, jordärtskocka och lök mjuka med lite vatten i en kastrull under lock.
Låt koka ca 15 minuter.
Häll sedan av vattnet i en skål. Stompa moset grovt med en stöt eller stavmixer.
Tillsätt smör och citronskal. Smaksätt med salt och peppar.
Rostat vitlöksmör
Skala och rosta vitlöksklyftorna i en stekpanna med lite olivolja tills dom blir gyllenbruna och mjuka.
Låt vitlökarna svalna för att sedan hacka den fin.
Rör samman smöret med mango chutney och riv citronen.
Tillsätt vitlöken.
Smaksätt med salt och peppar.
Grillad Oxrygg
Salta och peppra köttet .
Grilla/stek ett par minuter på varje sida, lägg upp på ett fat och låt vila.
Gnid köttet med citron och pensla på senap på biffarna innan servering.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut