Korv i sovsäck

Korv i sovsäck
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Korv i sovsäck

26 ingredienser

30 min

Barnens favorit! De söta små korvarna avnjuts med hemgjord ketchup, både röd och gul.

Ingredienser

portioner

Korv i sovsäck

  • 4 wienerkorvar
  • 2 smördegsplattor
  • 8 skivor cheddarost
  • 1 ägg
  • 2 msk blandade frön (t ex sesam och pumpafrö)
  • 0,5 tsk havssalt

Gul Ketchup

  • 5 kvisttomater
  • 1 dl mango, i bitar
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 1-1,5 msk tomatpuré
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Röd Ketchup

  • 6-8 tomater (röda)
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 1-1,5 msk tomatpuré
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3-6 droppar tabasco

Gör så här

Korv i sovsäck

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kavla ut smördegen
  3. Skär smördegen i 8 spetsiga trianglar.
  4. Lägg en skiva ost på smördegen.
  5. Dela korven på mitten och rulla in den i smördegen.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strössla frö och salt på toppen.
  7. Baka av i ugnen i cirka 7-8 minuter tills de blir gyllenbruna och frasiga.
  8. Doppa i din hemgjorda ketchup.

Gul och röd ketchup

  1. Kryssa tomaterna i botten med en kniv
  2. Lägg tomaterna i kokande vatten, räkna till 16 och ta sedan upp tomaterna.
  3. Lägg tomaterna i kallt vatten direkt.
  4. Skala tomaterna.
  5. Skär dem i bitar.
  6. Skala och finhacka lök och vitlök.
  7. Lägg tomater, lök, vitlök, ättika, socker i en kastrull.
  8. Koka upp och låt allting sjuda i lite mer än 20 minuter.
  9. Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav.
  10. Smaksätt med worcestersås, salt och peppar.
  11. Låt sedan ketchupen kallna. Häll upp på flaska, i kylskåp håller den sig ca 2 i veckor.
  12. Det är samma procedur för både röd och gul ketchup, byt bara ut de väsentliga ingredienserna som står angivna.