Frulle/Brunch

Frulle/Brunch
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Frulle/Brunch

36 ingredienser

40 min

Ägg i kopp med spenat och kall ärtröra, glaserat Kanelfläsk, grillad vattenmelon med jordnötssmör. samt kryddad morgonmjölk. Vilken frunch!

Till vattenmelonerna behövs grillspett.


Se fler recept ur Tinas sommarkök.

Ingredienser

Charkuterier

  • fat med diverse charkuterier och ostar

Ägg i kopp med spenat och kall ärtröra

  • 200 g fryst spenat, tinad
  • 4-6 ägg
  • 0,5 msk smör
  • 0,5 krm chiliflakes
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • strösocker (en nypa)
  • 1 dl frysta ärtor, lite tinade
  • 1 avokado
  • 1 limefrukt, saft

Glaserat kanelfläsk

  • 600 g sidfläsk, varmrökt i bit
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 kvist färsk timjan
  • salt (efter smak)

Grillad vattenmelon med jordnötssmör

  • vattenmelon (gul eller röd)
  • 1 limefrukt
  • 2 dl jordnötter
  • 0,5-1 msk vatten
  • 0,5 msk rapsolja
  • salt (efter smak)

Lassi

  • 1 dl kaffegrädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl yoghurt
  • 4 dl fryst mango
  • 5 cm färsk ingefära
  • 2 tsk malen nejlika
  • rester från melonen

Kryddad morgonmjölk

  • 5 dl standardmjölk
  • 1 msk kaffeböna
  • 0,5 msk malen kardemumma
  • 2 msk rörsocker
  • 100 g mörk choklad
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • bröd

Gör så här

Charkuterier

  1. Kavla ut brödet och grilla det, lägg charkuterier på och rulla ihop det.

Ägg i kopp med spenat och kall ärtröra

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm på spenaten med smöret, smaksätt den med salt, peppar och lite socker.
  3. Lägg i botten kopparna, kläck ett ägg i varje kopp.
  4. Mosa ärterna och avokadon med en gaffel, pressa i limesaften.
  5. Ta ut äggen och lägg en klick med röran på toppen.

Glaserat kanelfläsk

  1. Skär ett diagonalt snitt genom fläsket och späcka med aprikoser.
  2. Kryssa svålen med en vass kniv, grilla på fläsket med fettsidan nedåt.
  3. Lägg upp fläsket på dubbla folieark, häll över sirap, vinäger kanel och kvistarna med timjan.
  4. Lägg tillbaks paketet på grillen och låt fläsket bli varmt, vänd då och då för att fördela marinaden.

Grillad vattenmelon med jordnötssmör

  1. Skär stora kuber av vattenmelonen och trä dem på spett.
  2. Mixa nötterna i en mixer, tillsätt 0.5 msk vatten, mixa det slätt.
  3. Lägg till sist i oljan och smaksätt med lite salt.
  4. Halvera limen och grilla melonen och limen på grillen, limen ska bli ordentligt grillad.
  5. Lägg upp melonen på fat och pressa över limen, servera melonen med smöret.

Lassi

  1. Lägg allt i en mixer.
  2. Riv ca 2 matskedar ingefära och pressa saften ur den.
  3. Häll ner i mixern och mixa den slät och skummig. Är den inte tillräckligt kall så ta i några isbitar.
  4. Häll upp i glas och pudra sedan över nejlikan.

Kryddad morgonmjölk

  1. Krossa kaffebönorna lätt.
  2. Koka upp mjölken med kaffebönor, kardemumma, socker och citronskal.
  3. Fördela chokladen i små glas, häll över den varma mjölken och servera genast.