Kycklingsallad med tryffelmajonnäs
Foto: Tv4
Kycklingsallad med tryffelmajonnäs
Ingredienser
- 300 g plockat kycklingkött
- 200 g vaxbönor
- 200 g haricots verts (eller brytbönor)
- 200 g färska bondbönor
- 2 schalottenlökar, skalad
Majonnäs
- 2 äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 msk vatten
- 1-1,5 dl neutral rapsolja
- 1 msk ev grädde
- tryffelolja (till smaksättning)
- några droppar citronsaft
- 2 små salladshuvuden
- salt
- peppar
Gör så här
- Skira äggen och lägg gulorna i en skål, ta i senapen/vattnet och vispa runt.
- Tillsätt oljan droppvis försiktigt tills såsen tjocknar.
- Smaksätt majonnäsen med tryffeloljan och citronsaft.
- Vill man kan man ta i 1 msk grädde för att runda av smaken något.
- Spritta bondbönorna (plocka ur bönorna ur bönskidan).
- Blanchera vaxbönorna, haricots verts och bondbönorna. Kallspola.
- Finhacka löken.
- Lägg köttet, bönorna och löken i en skål, ta i lite av tryffelmajonnäsen, det ska bara limma inte BADA i majonnäs.
- Lägg upp blandningen i salladsskålarna. Gör ett rejält drag med pepparkvarnen, Servera!