Souvas med frittata på sötpotatis

Souvas
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Souvas med frittata på sötpotatis

11 ingredienser

15 min

Souvas med frittata på sötpotatis och sparris - snabb, enkel och jättegod.

Ingredienser

portioner
  • 150 g sötpotatis
  • 2 schalottenlökar, skalade
  • 4 gröna sparrisar
  • 0,5 dl lagrad ost, riven
  • färsk dragon
  • 4 ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • 4-6 skivor souvas (rökt renkött)
  • färsk spenat
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär potatisen i kuber, finhacka löken och skär sparrisen i slantar/öres storlek. Spara 5 cm på toppen. Lägg dem åt sidan.
  2. Fräs på sötpotatisen i olivolja, ta i löken, låt det svettas ca 5 minuter. Potatisen ska vätska ur sig.
  3. Ta i sparrisen och fortsätt att bryna.
  4. Grovhacka dragonen och blanda ner den i fräset.
  5. Vispa upp äggen lätt.
  6. Häll smeten över grönsakerna. Salta och peppra.
  7. Rör lite i botten och låt den sedan stelna på svag värme.
  8. Skär renköttet tunt i skivor tillsammans med sparrisknopparna.
  9. Ta sparrisknopparna och renköttet, blanda upp det med spenaten och arrangera det på toppen.
  10. Avsluta med att ringla över lite god olivolja.