Sätt ugnen på 170 grader, varmluft. Smöra och mjöla muffinsformar, lägg en bit klippt bakplåtspapper i botten för att undvika att dom fastnar. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med espressopulver tills det löst upp sig och blivit blandat. Häll det över chokladen och rör ihop tills chokladen har smält. Blanda ner strösocker, salt och sedan ett ägg i taget.
Sikta i mjölet vänd runt det med en slickepott. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen ca 15-17 minuter. Ta ut och låt svalna.
Kaffekola
Koka upp grädde och espressopulver i en kastrull och ställ åt sidan. Hacka mjölkchoklad och lägg det i en bunke.
I en annan kastrull smälter du glykos med lite i taget av sockret tills allt socker är i och den har fått en fin gyllenbrun färg. Häll sedan i lite i taget av den varma grädden försiktigt, häll det sedan över chokladen och lägg i smöret. Smaksätt med salt och blanda runt till en slät och len kolasås, plasta och låt svalna helt ute i rumstemperatur.
Mascarponemousse
Vispa med en elvisp mascarpone, florsocker och vaniljsocker till en krämig konsistens. Vispa sedan i grädde tills du har en fluffig konsistens.
Servering
Spritsa eller skeda lite kaffekola på varje botten, toppa med mascarponemousse och pudrad kakao.