färska bär (t ex hallon, jordgubbar, björnbär, vinbär eller liknade)
färsk citronmeliss
florsocker
Gör så här
Börja med att skrubba och skölja citronerna. Riv skalet från alla citroner och pressa ut totalt 1 dl saft.
Blanda ihop citronskal, citronsaften, ½ dl av florsockret och limoncello. Låt stå under tiden du gör de andra delarna.
Separera äggulan från vitan. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vispa grädden luftig i en separat skål.
Vispa äggulor, vaniljpaste och resterande florsocker till en vit och luftig konsistens.
Tillsätt mascarponen och vispa ihop med äggulesmeten. Vänd i den vispade grädden och till sist äggviteskummet. Vänd försiktigt med en slickepott för att behåll luften.
Ta fram en form som är ca 20x25 cm och ca 5 cm hög.
Doppa hälften av kexen i citronlagen, doppa varje kex i ca tre sekunder. Lägg i formen med den doppade sidan uppåt. Bred på hälften av krämen.
Doppa resterande kex i citronlagen och lägg ovanpå krämen. Bred på den sista delen av krämen och dekorera med färska bär.
Låt stå minst 6 timmar i kyl, gärna över natten. Dekorera med citronmeliss och pudra över florsocker.