Tiramisu med fläder och vanilj

Tiramisu med fläder och vanilj ny

Tiramisu med fläder och vanilj

Av: Remi - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 m + tid i kyl

Gillar du tiramisu måste du testa den här versionen med fläder och vanilj.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 äggulor
  • 0,5 msk koncentrerad fläderblomssaft
  • 1 vaniljstång, urskrapad
  • 4 msk strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk calvados (klassiska är konjak men jag föredrar calvados)
  • 10 savoiardikex
  • 2 dl kaffe, starkt
  • kakao (att pudra över)

Gör så här

  1. Vispa äggulor, fläderblomssaft, innehållet från den urskrapade vaniljstången och sockret till en slät smet. Addera mascarpone och calvados, rör försiktigt så allt blandas jämnt.
  2. Vispa äggvitorna fluffiga på maxeffekt med elvisp till ett fast skum. Vänd direkt ner äggvitan i mascarponeblandningen och blanda försiktigt till en jämn och luftig smet. Häll gärna i en spritspåse så går det lättare att lägga upp.
  3. Dela kexen i två bitar. Häll kaffet i en skål och doppa kexen en sekund i kaffet. Lägg kex i ett serveringsglas (trevligast att få sin egen dessert) och klicka/spritsa över mascarponekrämen.
  4. Pudra över kakao och upprepa med ett lager kaffedoppade kex följt av mascarponekräm.
  5. Toppa med kakao, täck och ställ kallt minst 3 timmar.