Tiramisù med jordgubbar och fläder

Tiramisù med jordgubbar och fläder
Foto: Ulrika Pousette
Maud Onnermark
Maud Onnermark

Tiramisù med jordgubbar och fläder

8 ingredienser

35 m

”Med fräsch smak av både jordgubbar och fläder. Du kan utesluta limoncello och i stället ta mer flädersaft.” /Maud Onnermark

Receptet är ur boken Lättlagade bufféer för hela året, Semic.

Ingredienser

portioner10 - 12
  • 2 l jordgubbar
  • 1,5 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 1 dl Limoncello
  • 1 förp savoiardikex [200 g]

Mascarponekräm

  • 2 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 200 g mascarpone
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

Mascarponekräm

  1. Separera gulor och vitor, se till att det inte kommer med någon gula i äggvitan.
  2. Vispa äggulor och socker fluffigt, tillsätt mascarpone och grädde och vispa tills det blir en fast kräm.
  3. Vispa vitorna med rena vispar i ren skål till ett fast skum och vänd ner dem i krämen.

Montering

  1. Ansa och skiva jordgubbarna.
  2. Blanda flädersaft och limoncello i en djup tallrik. Bryt kexen i bitar så att de går ner i glasen, beräkna ca 2 kex per portion. Doppa dem hastigt i saftblandningen och varva doppade kex med skivade jordgubbar och mascarponekräm. Avsluta med kräm och jordgubbar och stick eventuellt ner en bit kex om du har över. Garnera gärna med små fläderblommor.