Tjocka amerikanska revbensspjäll

Tjocka amerikanska revbensspjäll 2023
Foto: Pixabay
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tjocka amerikanska revbensspjäll

15 ingredienser

Hemligheten bakom det här receptet från USA är den läckra marinaden, som även serveras till som sås. Bakad potatis smakar gott till. Den kan bakas i ugnen samtidigt som spjällen.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • salt
  • vitpeppar
  • ev 2 kvistar färsk rosmarin

Grillsås:

  • 1 dl chilisås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 2 tsk worcestersås
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 tsk brunt farinsocker
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk svensk senap, söt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk oregano

Gör så här

  1. Grillsås: Blanda chilisås, vatten, ättiksprit, worcestershiresås, lök, farin, honung, senap, kajennpeppar, vitlök och oregano i en kastrull. Koka upp, rör om och låt småputtra i ca 15 minuter. Pressa ner vitlöken.
  2. Gnid in spjället med salt och peppar. Pensla med såsen runt om.
  3. Ugnsstek så här: Lägg revbenen på ett galler i en långpanna med benen uppåt. Stek i 225° i ca 30 minuter. Vänd och pensla ytterligare en gång. Stek i ca 30 minuter till. (Lägger du till klyftad potatis på plåten så använd gärna 1-2 kvistar rosmarin salt och peppar)
  4. Grilla så här: Grilla spjällen runt om på träkolsgrill. Det tar sammanlagt mellan 30 och 35 minuter. Grilla långt från glöden.
  5. Skär upp spjället så att varje bit har ben i sig.