Toast med timjanskyckling, chèvre och honung

Toast med timjanskyckling, chèvre och honung

15 ingredienser

20 min

Våran egen variant på en chèvre chaud från Frankrike! En fräschare och mer smakrik lunch får man leta efter - och den går att svänga ihop på nolltid. Servera med en krispig sallad till och en dressing som är to die for...

Lönneberga tipsar!
Lönneberga smakrika skivor citron och timjan produkt

Lönneberga tipsar!

NYHET! Lite tjockare skivor kyckling som passar perfekt till matigare mackor.

Läs mer

Ingredienser

portioner mackor
  • 2 förp Lönneberga Smakrika skivor av kyckling med smak av citron & timjan
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 200 g chèvreost, skivad
  • valnötter, hackade
  • honung
  • färsk timjan, till garnering
  • olivolja
  • flingsalt

Salladsdressing

  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk pinjenötter, rostade
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger

Servering:

  • gemsallad, eller annan krispig sallad [2 salladshuvud]
  • 0,25 rödlök, strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa alla ingredienser till dressingen i en mixer.
  3. Ringla lite olivolja över brödskivorna. Toppa med chèvre och kyckling, och ringla lite honung över. Grädda på en bakplåtsklädd plåt i ugnen i ca 6-7 minuter, eller tills mackorna har fått lite färg.
  4. Lägg under tiden upp sallad och rödlök på varje tallrik. Ringla över den goda dressingen.
  5. Servera mackorna till salladen och toppa mackan med hackade valnötter och gärna lite extra honung. Strö över lite flingsalt och färsk timjan.
TIPS!
Fler tips!
Green godess macka med kyckling

Fler tips!

Här hittar du fler goda och enkla recept från Lönneberga.

Läs mer