Tokyo

koket.se
Tokyo
Foto: Lennart Weibull
Daniel Lindeberg
Daniel Lindeberg

Tokyo

Av: Daniel Lindeberg

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

20 m

"Tokyo är den macka jag är mest känd för. Den leker med de smaker vi svenskar förknippar med sushi – som soja, wasabi och gari. Viktigt för att få rätt sushikänsla är att du penslar laxen med soja, precis som på finare sushirestauranger." /Daniel Lindeberg

Se Daniel Lindeberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Wasabimajo

  • 2,5 dl majonnäs
  • 1,5-2 msk wasabi
  • citron, pressad saft

Mackor

  • 4 flatbread
  • 12 blad huvudsallad
  • 8 skivor kallrökt lax
  • 2 msk soja (ljus)
  • 2 avokador, skivade
  • 4 msk inlagd ingefära (gari)
  • 4 msk salladslök, finstrimlad
  • 16 skivor gurka
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

Wasabimajo

  1. Smaksätt majonnäsen med wasabi. Justera styrkan och smaka av med citronsaft.

Mackor

  1. Dela bröden på mitten.
  2. Bred wasabimajo på underdelar och lock.
  3. Lägg på sallad och lax. Pensla laxen med soja.
  4. Toppa med avokado och gari.
  5. Lägg salladslök i locken (så att den fastnar i majonnäsen) följt av gurka och sesamfrön.
  6. Salta och peppra. Lägg ihop mackorna.

Här hittar du Daniel Lindebergs recept på Flatbreads