Koka upp vattnet. Bena sedan ut köttet från hönorna.
Hetta upp en gryta med 1 msk rapsolja. Fräs hönskött och skrovet från vingar och lår i omgångar. Salta och peppra. Lägg över hönskött och skrov i det sjudande vattnet. Tillsätt sedan två grovt krossade citrongräs och hälften av galangal. Låt sjuda tills hönsköttet är mört, ca 1,5-2 h.
Fräs grovt skuren lök i 1 msk rapsolja i ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt sedan kokosmjölken. Dra ned värmen något (kokosmjölken skall inte koka). Lägg sedan i grovt skuren champinjon och resterande citrongräs och galangal.
Späd med den varma hönsbuljongen. Ha sedan i hönsköttet, citronjuice, cocktailtomater och fisksås.
Toppa rätten med friterad svartkål, lättsteka sparrisknoppar, korianderblad, finskuren ingefära och slutligen fintärnad chili.