Tomat & ramslökspaj med tre sorters ost

Felix Tomat & ramslökspaj med tre sorters ost
Foto: Köket.se

Tomat & ramslökspaj med tre sorters ost

13 ingredienser

1 h

Den här pajen är himmelskt god och krämig tack vare all ost - och perfekt för den som vill ha ett vegetariskt alternativ på bordet. Räcker till en stor eller 2-3 mindre pajer. Har du inte tid att göra egen paj? Prova Felix paj Mozzarella & körsbärstomat!

Felix Mozzarella & Körsbärstomat
Felix paj mozzarella & körsbärstomat NY

Felix Mozzarella & Körsbärstomat

Visst ska det vara både gott och enkelt att äta vegetariskt! Testa Felix veggiepaj med Mozzarella och körsbärstomat.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp pajdeg
  • 0,5 gul lök, fint hackad
  • 400 g körsbärstomater
  • ca 100 g ramslök, fint hackad
  • 3 ägg
  • 2,5 dl mjölk (eller grädde)
  • 1 dl Västerbottensost
  • 1 dl mozzarellaost
  • 1 dl fetaost
  • salt
  • peppar
  • 0,5 klyfta vitlök, pressad (valfritt)
  • persillade

Gör så här

  1. Smörj en pajform och tryck ut pajdegen i formen.
  2. Förgrädda pajdegen i ca 10 minuter på ca 225 grader.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, den hackade löken och ramslöken, salt och peppar och pressad vitlök om man vill.
  4. Fyll pajskalet med tomater och smula över mozzarella och fetaost. Häll över äggstanningen och toppa med den rivna Västerbottenosten. Sänk värmen till 200 grader och grädda i ungefär 35-50 minuter eller tills pajen fått fin färg. Krydda toppen med persillade.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök

Fler tips från Felix!

Billig vardagsmat - här är 6 smarta budgettips!

Läs mer