Sommarens godaste och enklaste sallad med solmogna tomater, söta persikor och salt parmaskinka. Allt toppas med basilikadressing och krämig burrataost.
Se Jennie Walldén laga receptet
Ingredienser
4 burrata
6 tomater (stora, solmogna)
4 nektariner (stora, mogna)
1 knipplök (stor)
100 g parmaskinka, i tunna skivor
2 krukor färsk basilika
1 dl olivolja
4 msk vit balsamvinäger
1 msk flytande honung
salt
svartpeppar, nymalen
Till servering
bröd (t ex foccaccia eller levain)
färsk basilika
rostade mandlar, hackad
Gör så här
Dela och kärna ur nektarinerna. Skär nektarin och tomat i grova bitar. Skiva knipplök så tunt du kan. Fördela på tallrikar tillsammans med parmaskinkan. Toppa med en burrata på varje tallrik.
Lägg basilikan från 1 kruka i en mixer och kör tillsammans med olja, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.
Ringla den goda dressingen över salladen och toppa med basilkablad från den andra krukan. Servera och njut med ett gott bröd till och lite rostade hackade mandlar.