Tomatsallad med rucolapesto

Tomatsallad med rucolapesto
Foto: TV4

Tomatsallad med rucolapesto

Av: Sally Voltaire

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

Tomatsallad med rödlök, buffelmozzarella och rucola- och västerbottenspesto. Servera som tillbehör för fyra personer eller som lättare lunch för två personer.

Den här salladen lagas med fördel i slutet på sommaren, när tomaterna smakar som bäst! På mitt lantställe växer rucolan vild och tomaterna köper man i en obemannad gårdsbutik där pengarna läggs i en plåtlåda. /Sally

Ingredienser

portioner
  • 1 kg tomat, delade (små, gärna olika sorter)
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 250 g buffelmozzarella, riven i mindre bitar
  • kallpressad rapsolja, några stänk (eller olivolja)
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • ruccolasallad och västerbottenpesto

Gör så här

  1. Förbered rucola- och västerbottenpeston.
  2. Blanda tomater och rödlök på ett stort fat. Toppa med mozzarella och ringla över lite olja. Salta och peppra.
  3. Ringla peston över och servera extra vid sidan.