Tomatsås till pasta

Tomatsås till pasta
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten

Tomatsås till pasta

5 ingredienser

15 m

Det här är en stående favorit både hos barn och vuxna. Världens godaste tomatsås blir som allra bäst när du gör den på lite ledsna körsbärstomater som blivit lite skrynkliga. Servera gärna med mozzarellan i botten av tallriken så hinner den smälta till sega trådar under den varma pastan och såsen. Mums!

Ingredienser

portioner
  • 3 msk olivolja
  • 2 king solo vitlökar
  • 20-30 körsbärstomater
  • ca 0,5 krm salt
  • ca 0,5 krm strösocker

Gör så här

  1. Värm olivoljan i en mellanstor kastrull på medelhög värme.
  2. Skala och hacka vitlöken fint. Fräs den i oljan tills den börjar dofta vitlök, det tar ca 2 minuter.
  3. Dela körsbärstomaterna på hälften och lägg i kastrullen. Salta och sockra, rör om och låt sedan puttra på svag värme i ca 5 minuter.