Skala och skär rödbetorna i tunna klyftor, akta kläderna från fläckar.
Gör rent och skär ner "stammen" av färsklökarna i tunna ringar, den vita nedre delen på löken klyftas i mindre klyftor.
Lägg rödbetorna på en plåt tillsammans med den grovt skurna nedre delen av löken, lägg råvarorna i varsin ände av ugnsplåten så inte allt blir rött. Toppa med salt och lite olivolja.
Baka i ugnen på 225 grader tills rödbetorna är mjuka.
Smula ner fetaosten i smulor och blanda med färskosten.
Rosta pistagenötterna i en torr panna och hacka den fint efter att de rostats.
Hacka myntan fint och blanda med färsklöksringarna.
Tillsätt saften från en apelsin samt två matskedar olivolja.
När rödbetorna är rostade vänds de ner i dressingen av apeslinsaft och olivolja.
Toppa med den ugnsbakade löken, pistagenötterna, färskostkrämen samt några bland mynta.