Tommy Myllymäkis recept på något så gott som frasiga kycklingburgare med currysås och kålsallad. Kan mycket väl vara den godaste kycklingburgaren du smakat.
Banka ut kycklingen lätt. Blanda ihop filmjölk och hot sauce i en bunke. Lägg ned kyckling och vänd runt, låt marinera 1 timme.
Forsätt med dressingen. Fräs lök och curry i matolja i ca 3 minuter utan att löken blir brynt, den ska bara bli mjuk. Låt svalna.
Blanda mnajonäsen med lök och curry. Riv ned limeskal och pressa över saften. Smaka av med salt och en nypa socker.
Krama kålen med lite salt i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av. Se om du behöver justera sötman.
Blanda mjölet med bakpulver och kryddor. Tag upp kycklingen ur filmjölken och panera den i mjölet.
Hetta upp oljan till 170 grader i en stor kastrull eller gryta. Fritera kycklingen i omgångar till gyllene färg och en innertemperatur på 70 grader, 5-7 minuter.
Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över salt.
Lägg sallad på botten av varje bröd. Lägg på friterad kyckling, gillar du hetta toppa med en sked extra hot sauce. Och avsluta med majonnäs och koriander. Lägg på locket och ät genast.