Tonfisk med grillad pak choy

POPULÄRT
koket.se
Tonfisk med grillad pak choy
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Tonfisk med grillad pak choy

20 ingredienser

Halstrad tonfisk serveras med grillad pak choi och en underbar mandelsås. Hälsosam helgmat som du kan göra på grillen eller spisen.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Mandelsås

  • 1 dl mandelsmör
  • 1 dl kokosmjölk, den krämiga delen
  • 1 tsk tamarisoja
  • 0,5 röd chilifrukt, hackad
  • vitlök, riven (efter smak)
  • ingefära, riven (efter smak)
  • 1 krm salt
  • svartpeppar

Tonfisk

  • 600 g färsk tonfisk
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn

Pak Choy

  • 4 pak choy, huvuden
  • 3 msk kokosolja
  • 2 msk tamarisoja
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn
  • 4 msk sesamfrön (gärna vita och svarta)
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 limefrukter

Gör så här

  1. Gör mandelsåsen genom att vispa ihop alla ingredienser.
  2. Skiva tonfisken i fyra bitar.
  3. Smält kokosoljan så att den går att pensla. Klyv pak choy på mitten och pensla snittytan med kokosolja och krydda med salt och svartpeppar.
  4. Hetta upp en grill eller grillpanna i gjutjärn så att den är rykande het.
  5. Grilla pak choy så att den får ordentligt med färg. Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över tamarisojan.
  6. Rosta sesamfrön i en torr kastrull. Strö dem över pak choyen.
  7. Gnid in tonfisken i olivolja och salta och peppra. Grilla i rykande het grillpanna i cirka 30 sekunder på varje sida (den ska vara helt rå i mitten). Skiva och servera genast med pak choy, mandelsås, lime och koriander.