Tonfiskbollar med mango chutneydipp

koket.se
Tonfiskbollar med mango chutneydipp
Sara Begner
Sara Begner

Tonfiskbollar med mango chutneydipp

15 ingredienser

Det här receptet bjuder på saftiga och smakrika fiskbollar med tonfisk, koriander och chili. Bollarna rullas i kokos och serveras sedan med en god dippsås.

Se Sara Begner laga receptet

logo

Ingredienser

  • 3 dl råris
  • 370 g tonfisk, på burk, bruttovikt
  • 1 gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 isbergssallad
  • 2 dl riven kokos
  • 2 msk neutral olja
  • 0,5 kruka färsk koriander (till servering)

Dippsås

  • 3 msk mango chutney
  • 1 limefrukt, finrivet skal och saft (endast det gröna)
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Smula sönder tonfisken, krama ur vätskan och lägg fisken i en bunke.
  3. Tillsätt lök, ägg, ströbröd, hackad koriander, vitlök, chiliflakes. Rör till en jämn smet och låt stå ca 5 minuter.
  4. Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten så blir de extra krispiga.
  5. Rulla bollar av tonfisksmeten och vänd runt i kokos.
  6. Stek bollarna runt om i en het stekpanna med olja tills de har fått fin färg.
  7. Servera bollarna i salladsbladen. Toppa med koriander och ringla över såsen (se recept nedan).
  8. Servera med ris till.

Dippsås

  1. Blanda mango chutney med lime och vatten till en dippsås.